FILOSOFIE

CRAWFURD FILM & VIDEO.

 

Onze bedrijfsfilosofie is het leveren van een hoge kwaliteit voor een lage prijs.

Dat lijkt niets bijzonders, maar voor een perfectionist is er een duidelijk spanningsveld. Het voortbestaan van elke bedrijf is afhankelijk van de winstgevendheid. Een lage prijs betekent een lage marge, aangezien de omzet van een eenmanszaak nooit groot is. De voldoening wordt gehaald uit het leveren van een goede prestatie. Dat is makkelijker met een ruim budget.

Het is dus zaak om uitgekiend te investeren, in te kopen en uit te besteden. En dat doen we al meer dan 20 jaar. Wat dan weg valt zijn de “overbodige” toeters en bellen. Maar de opdrachtgever die 20% meer te besteden heeft dan onze minimale begroting, krijgt ook meteen stukken meer.

 

Crawfurd Film & Video is het bedrijf van Rob Crawfurd. In 1979 afgestudeerd aan film en TV opleiding RITCS te Brussel met de ambitie de beste filmcameraman van Nederland te worden. Omstandigheden en praktische bezwaren hebben dat verhinderd en geleid tot bovengenoemde bedrijfsfilosofie waar we ons ook goed bij voelen.

De term zelfregisserend cameraman werd in 1986 voor mij bedacht door Emile Miedema, die me nog steeds geld schuldig is. Het is daarna ook door anderen gebruikt en tegenwoordig zie je haast niet anders meer. Vanuit camerawerk/editing kwam regie en daarna productie. Een stukje distributie en uitgeverij is enkele jaren geleden toegevoegd.

Uitvinden en pionieren zit me ook in het bloed. De TL softlight heb ik in 1977 bedacht en samen met Ivo van Beek gebouwd. De IvoRob camera arm was ook zoiets.

Nieuwe ontwikkelingen zoals BluRay, Internet, narrowcasting etc. volg ik dan ook op de voet.

 

        Film en video zijn prachtige media. Afhankelijk van het doel van de productie wordt er informatie overgebracht, emoties opgewekt of entertainment geleverd. Elke productie stelt zijn eigen eisen en het is een plezier daaraan te voldoen.

Enkele voorbeelden van wat wij in de loop der jaren gemaakt hebben vindt u hier als downloadbaar videobestand.