INTERNET

CRAWFURD FILM & VIDEO.

 

Internet is een fantastisch distributiemedium. Wereldwijd, direct toegankelijk en voordelig. Steeds meer video van steeds hogere kwaliteit wordt via internet aangeboden. Daarnaast wordt echter ook een stortvloed aan bagger verspreid via het net. Het feit dan internet geen drempel kent is zowel een zegen als een vloek.

 

Professioneel video heeft behoefte aan beeldvullende TV kwaliteit. Dat vereist een snelle dataverbinding, wat weer een grote datahoeveelheid genereert, wat weer veel geld kost. Tegelijk moeten bedrijfsfilms ook gevonden worden. Om beide problemen op te lossen heeft Crawfurd www.bedrijfsfilm.nl opgericht. Deze portal voor bedrijfsfilms maakt films toegankelijk voor het grote publiek tegen een betaalbare prijs. De kijker kan nu buiten de beursvloer of de opgestuurde dvd films van over de hele wereld bekijken. Het bedrijf kan zonder beurskosten en verzendkosten zijn producties wereldwijd vertonen.

       Het grote voordeel t.o.v. andere sites is de selectie. Alle bedrijfsfilms zijn door ons bekeken en beoordeeld. Vertoning op hoge kwaliteit is mogelijk.

 

Maar ook initiatieven als YouTube zijn als reclame medium voor video ideaal. De enorme bezoekersaantallen vergroten de kans dat iemand per toeval uw film ziet. Muzikanten en andere artiesten kunnen hun prestaties online zetten, waardoor theaterprogrammeurs zich een beter beeld kunnen vormen van hun prestaties. De massale aantallen films en de ondoorzichtige navigatie verminderen echter wel de kans dat juist hun film gevonden wordt.

 

Maar bedrijven kunnen ook op hun eigen website, of op www.bedrijfsfilm.nl hun film plaatsen. Crawfurd kan zorgen voor het overzetten naar de verschillende compressiestandaarden, zoals h.264, wmv, qt, real of flash. Deze standaarden zijn voortdurend in ontwikkeling. Helaas is internet geen medium dat van echte standaarden houdt, zoals film of TV. Het is dus belangrijk de ontwikkelingen bij te houden en te kiezen voor technieken die door zoveel mogelijk kijkers gebruikt worden. Omdat films voor veel dataverkeer zorgen en bij overschrijding van de afgesproken datalimieten door providers fikse boetes worden uitgedeeld, heeft Crawfurd besloten ook dit in beheer te nemen. Voor een klein bedrag zorgen wij voor een goede verbinding zonder financieel risico.

 

Crawfurd produceert natuurlijk ook zelf films voor internet. Nu is het nog zo dat er rekening moet worden gehouden met de traagheid van de verbinding. Dit betekent dat er veelal wordt gekozen voor een formaat van 640x480 pixels, 320x240 of zelfs kleiner. Dat betekent dat de gebruikte beeldtaal daaraan moet worden aangepast. Wij zijn ons daarvan bewust. Het mooie van dit soort kleine films is dat ze ook op een PDA of mobiele telefoon bekeken kunnen worden. Video wordt steeds flexibeler. En draadloos Internet maakt het ook nog overal bereikbaar.

Een nuttige toepassing daarvan is www.manuallive.com , de site die gebruiksaanwijzingen op video bijeen brengt. Via een draadloze internetverbinding of door de films op een draagbare mediaplayer over te zetten kunnen deze gebruiksaanwijzingen overal meegenomen worden. Crawfurd heeft uitgebreide ervaring in het maken van deze video manuals. Natuurlijk kunnen deze gebruiksaanwijzingen ook op de pc thuis hun zinvolle informatie overdragen.

 

Deze bereikbaarheid, gecombineerd met de snelheid waarmee een film ter beschikking van de consumenten kan worden gesteld maakt nieuwe toepassingen mogelijk. Wij kunnen u daarbij helpen en denken constructief mee. Wij houden van pionieren en uitvinden.